Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

KB 65 och IVK i
gemensamt bokprojekt

KB 65 hockeybok. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

KB 65 hockeybok. Foto: © Anders Byström

Vrider vi tiden tillbaka tre år togs de första stapplande stegen till vad som idag är en bok med titeln KB 65 HOCKEYN genom tiderna. Vid det aktuella tillfället anlände Anders ”Myggan” Nordin och Thore Olsson med händerna fulla med ett 30-tal välsorterade pärmar innehållande pressklipp med början 1955. Jennie Hjort som vid den tidpunkten arbetade i IVK:s digitaliseringsgrupp deltog vid det första produktionsmötet.

Jennie Hjort. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Jennie Hjort. Foto: © Anders Byström

– Jag kommer ihåg att jag kände det som en omöjlig arbetsuppgift som aldrig skulle ta slut. För det första måste samtliga pressklipp monteras ihop i någon form av ordning och därefter läggas in i skanner och placeras i en databas om det överhuvudtaget skulle kunna bli någonting av materialet. Kunde aldrig drömma om att det skulle kunna bli en bok. Jag lärde mig mycket under perioden på IVK. Om inte annat så att vara tålmodig och noggrann. Det har definitivt betalat sig. Hade aldrig fått jobbet som jag har på Arken idag om jag inte varit uthållig och energisk.

Anders Nordin och Jennie Hjort. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Anders Nordin och Jennie Hjort. Foto: © Anders Byström

IVK har en spelat en viktig roll i boken ”KB 65-hockeyn genom tiderna

Äntligen…efter tre års jobb har boken/dokumentationen ”KB 65-hockeyn genom tiderna” rullat ut ur tryckpressarna.

Anders Nordin. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Anders Nordin. Foto: © Anders Byström

IVK:s verksamhetschef Peter Iwarsson ringde mig en höstkväll 2009 i ett angeläget ärende. KB 65 Hockey, med Mikael Fränckel i spetsen, hade kommit till insikten att bevara klubbens hockeyhistoria. I och med att A-lagsverksamheten slogs ihop med Örnsköldsviks SK och bildade Ö-viks Hockey, var det mycket viktigt att sätta en punkt i KB-ishockeyns historia.  Jag nappade givetvis på inviten från Peter Iwarsson. Nostalgiska återblickar är absolut något av det bästa jag vet och här fick jag ju chansen – att skildra KB-hockeyn genom tiderna.

I min egen nostalgiska samling finns ett 30-tal klippärmar från både fotboll och ishockey. Jag har ju varit aktiv i båda sporterna. En klippsamling som nu kom väl till pass. Jag och gamle vännen Thore Olsson snackade över en kopp kaffe. Och bestämde oss för att servera IVK:s digitaliseringsgrupp den digra klippsamlingen. Jennie Hjort, en av många alerta tjejer hos digitaliseringsgruppen, tog hand om alla tidningsklipp. Och på den vägen var det.

Nu, efter tre års forskande, skrivande, fotande och digitaliserande, är boken klar. Jag har lagt ner massor av timmars jobb framför datorn. Till stor glädje. Som pensionär är det ju alltid bra att kunna dryga ut fritiden.

Boken/dokumentationen är tryckt och producerad av Ågrenshuset i Bjästa. Ett proffsigt jobb rakt igenom, under ledning av Johnny Altelind – en gammal arbetskamrat till undertecknad.

Nu är boken klar. Första anblicken ger en härlig upplevelse – med härligt röd KB-bakgrundsfärg. Verkligen inbjudande till hugade bokköpare, nu inför julen 2012.

Boken kommer att kosta 149 kr per exemplar och saluförs på ICA Supermarket i Bjästa, KB-kansliet i Bjästa och även i Bjästahallens cafébyggnad.

Jag, och alla inblandade, hoppas att boken ”KB-hockeyn genom tiderna” i första hand kan bli en perfekt julklapp. Och efter julhelgen är den lika aktuell, framåt – och i framtiden, avslutar författaren Anders ”Myggan” Nordin.

Kommentarer är avstängda.