Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

”Jag var tvungen att förändra mitt liv”

Roland Lindblom. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Ronald Lindblom. Foto: © Anders Byström

Bakom uttalandet står 50-årige Ronald Lindblom som efter en längre rehabiliteringsperiod börjat på IVK:s digitaliseringsgrupp i Själevad/Myckling.

– Det har varit en mycket besvärlig tid och det känns jätteskönt att vara tillbaka i verksamheten igen.

Under 2011 blev jag kontaktad av sjukvården för att genomgå en s.k 50 årskontroll. Jag funderade inte mera på det med påföljd att jag inte gick dit. Det var inget fel på mig förutom att hjärtat slog litet konstigt ibland. Jag tänkte att det är väl något tillfälligt. Inget att bry sig om. Det går väl över. Kanske var det också en rädsla över att man skulle hitta något. Efter ett antal idoga övertalningsförsök från sjuksköterskan gav jag slutligen ett okay till en undersökning.

Efter undersökningen konstaterades att jag hade åt fanders för högt blodtryck. Risken för hjärtinfarkt var mycket stor. Fick blodtrycksmedicin på en enda gång. I samband med undersökningen konstaterades det också att jag käkade för mycket mat och helt fel mat. Dessutom fick jag veta att jag vägde alldeles för mycket.

Jag fick order att lägga om kosten. Mera sallad och grönsaker. Bort med potatis och pasta. Helt enkelt, minska på kolhydrat intaget! Motionera mera! Gör ett motionsprogram!

Självklart lyssnade jag på deras råd och gjorde som den samlade läkarveteskapen sa. Jag ville ju leva!

Idag motionerar jag mellan 1-2 timmar per dag. Spelar innebandy 2 gånger i veckan. De övriga veckodagarna promenerar jag 1-2 timmar. Kosten har jag också lagt om. Betydligt mindre intag av kolhydrater. Sammantaget har kombinationen av hälsosammare kost och mera motion inneburit att jag har minskat i vikt och mår mycket bättre. Det har tagit 1 år att bli av med 12 kilo. För närvarande är jag nere på 100 kilo. Målet är jag ska väga 88 kilo. Förhoppningsvis har jag nått målet till sommaren 2013. Äter fortfarande blodtrycksmedicin och går på kontroll varje vecka.

Roland Lindblom och Anders Thoren. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Ronald Lindblom tillsammans med arbetskamraten Anders Thorén. Idag arbetar 20 talet
personer med digitalisering av gamla föremål i Själevad/Myckling. Foto: © Anders Byström

Avslutningsvis, jag har lärt mig mycket under den här perioden. Inte minst, ödmjukhet och tacksamhet. Vilka fantastiska människor som jobbar inom sjukvården! Är mycket tacksam för att sjuksköterskan inte släppte taget om mig utan fortsatte att jaga mig till dess att jag gick på 50 års kontrollen. Idag har jag dessutom påbörjat min väg mot ett arbete.

Jag jobbar på IVK:s digitalisering i Själevad/Myckling. Inledningsvis ett par timmar om dagen. Förhoppningsvis kan jag utöka arbetstiden efter nyår. Det senaste årets händelser har också inneburit att jag  blivit mycket klokare och gör saker och ting i min egen takt.

 

Kommentarer är avstängda.

IVK:are till fasta jobb

194

  • Senaste inläggen

  • Nyhetsarkiv