Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

Detta serveras på ReseCentrum!

Malå kommun på studiebesök hos IVK.

Under 2016-2017 har IVK varit inbjudna för att främja utvecklingen av socialt företagande till ett antal kommuner i Västerbotten, utifrån deras utvecklingsplaner inom Möjligheternas Region.

Deltagarna från Malå kommun under föreläsning i Örnsköldsvik.

Förre detta VD och numera styrelseordförande Thomas Johansson har deltagit i ett flertal seminariedagar inom ett antal kommuner i Västerbotten. Vid dessa dagar har han föreläst hur man byggt upp det sociala företaget IVK utifrån ett föreningsperspektiv.

IVKs uppbyggnad har sprungit ur en föreningsverksamhet som bedrivits inom IOGT-NTO Vårblomman och har under åren vuxit till den verksamhet som idag bedrivs på ett flertal olika enheter. IVK är sedan 2012 ett socialt aktiebolag som jobbar med att skapa möjligheter för människor som står långt från arbetsmarknaden med individen i fokus.

IVKs nya VD Åsa Edman beskrev sin resa inom IVK för deltagarna på studiebesöket, från att vara deltagare inom IVK sedan 2009 tills att i dag vara VD.

Utvecklingschef Anna-Karin Horney är den som driver dessa frågor inom Malå kommun och var på studiebesök tillsammans med 16 deltagare från kommunen. Både kommunala tjänstemän och politiker var med på detta studiebesök för att de skulle skapa sig en bild av vilken utveckling de skulle kunna genomföra utifrån den så populära dans och underhållningsbyggnad, som funnits i Malå sedan början av 1960 talet. Man har en kraft att kunna driva denna attraktion vidare in i framtiden, genom att skapa ett socialt företag som genomför detta arbete.

Thomas Johansson föreläser för Malå Kommun.

Det är så otroligt spännande att få följa och delta i denna utveckling säger Thomas Johansson styrelseordförande inom IVK.

Vi ser fram emot att Malå kommun med Anna-Karin i spetsen kommer att kunna utveckla arbetet i Malå till en spännande utveckling av Malåborg, men också visa på kraften med att driva detta som ett socialt företag och skapa nya förutsättningar för medborgare i Malå kommun.

IVK'are till fasta jobb

206

  • Återförsäljare åt


  • Vi hjälper även till med tidtabeller för buss och tåg

  • Senaste inläggen

  • Nyhetsarkiv