Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

Nu har det skett igen!

YTTERLIGARE 3 TILL JOBB!

NUMERA 156 TILL FASTA JOBB!

Anders Thorén

Marco Lopez på Skyttis.

Marco Lopez kommer från El Salvador. Han växte upp i områdena El Salvador, Nicaragua och Havanna där kriget pågick under 1970-talet. Som tur är hade han vänner som hade kommit till Sverige och de hjälpte honom att fly.

I början av 1990-talet kom Marco till Sverige. Hans första destination blev Stockholm och efter ett tag slussades han vidare till Sundsvall. Där bodde han i sex månader, innan det var dags för flytt igen och då hamnade han på en flyktingförläggning i Solberg inom Örnsköldsviks kommun. Under de tre åren som han bodde där fick han uppehållstillstånd.

Sedan flyttade han ner till Örnsköldsvik där han de närmaste fem åren läste upp ett antal ämnen på Komvux, samt det svenska språket. Efter studierna praktiserade Marco på Lindens servicehus i tre år och i direkt anslutning till det fick han en ny praktikplats på stadshotellet, som ledde till en anställning i fem år. Under den tiden utbildade han sig också till lokalvårdare.

Efter den anställningen var han arbetslös en tid och 2013 kom han till en praktikplats på IVK. Även hos oss jobbade han med lokalvård. Då fick han också en timanställning, som dock upphörde i samband med att han anställdes på heltid inom Samhall. Det varade dock bara i 4 månader.

Då sökte sig Marco tillbaka till IVK där han fick en ny praktik. Även den här gången arbetade han med lokalvård och nu har han fått en heltidsanställning för att sköta lokalvården på Skyttis idrottsanläggning.

Marco är en otroligt duktig kille som man alltid kan lita på och som ställer upp i alla väder. Vi är mycket tacksamma inom IVK, att vi har fått möjligheten att anställa Marco hos oss säger VD Thomas Johansson.

Kommentarer är avstängda.

IVK:are till fasta jobb

194

  • Senaste inläggen

  • Nyhetsarkiv

  • Kategorier