Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

Gene Fornby restaureras

IVK:arna Stig Åström och Erland Sjögren restaurerar taket på det s.k Långhuset. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

IVK:arna Stig Åström och Erland Sjögren restaurerar taket på det s.k Långhuset. Foto: © Anders Byström

För närvarande restaureras långhuset och smedjan av Stiftelsen Gene fornby i samarbete med IVK. Örnsköldsviks kommun kommer att överta anläggningen 20 mars 2013. Gene fornby är belägen vid Bäckfjärden i Domsjö.

Lars Westerbring. Foto © Anders Byström http://suzanders.se

Lars Westerbring arbetsledare för projektet: Foto: © Anders Byström

– Det är ett tidsödande arbete som är svårt att forcera. Framförallt beroende på det gamla byggnadssättet. Exempelvis, timret till det nya taket måste barkas för hand och läggas upp på taket. Också det för hand! Denna gång kommer vi dock att kombinera gammalt och modernt byggmaterial för att det ska hålla bättre under en längre period. Förhoppningsvis innebär detta även början på en mera långsiktig renoveringsplan för Gene fornby.

Kommentarer är avstängda.

IVK:are till fasta jobb

194

  • Senaste inläggen

  • Nyhetsarkiv