Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

Detta serveras på ReseCentrum!

Skogsvårdsgruppen hyrs
in av kommunen!

Roger Larsson, Tillväxtavdelningen, Örnsköldsviks kommun.

Under den senaste perioden har IVK:s skog- och skogsvårdsgrupp haft hektiska dagar. Kommunen har hyrt in skogsvårdsgruppen för ett antal uppdrag. Hittills har två av dessa uppdrag avslutats. Röjningen av turistmagneten Nätraåns kanotled avslutades i början av juli. Detsamma gäller röjningsuppdraget vid Veckefjärdens Golfbana.

Flera uppdrag kan vara aktuella, enligt markingenjör Roger Larsson, Tillväxtavdelningen, ansvarig för skötsel av kommunens skogsmark. Han säger: Samarbetet kring uppdraget vid Veckefjärden har fungerat på ett bra sätt. Grabbarna inom IVK:s skogsvårdsgrupp har gjort ett bra jobb. Vi kan komma att hyra in dem även i fortsättningen, när vi har lämpliga objekt. Kommunen har begränsat med egna resurser, och anlitar entreprenörer för det som vi inte har möjlighet att lösa själva.

Arbetslaget vid Veckefjärden konstaterar nöjt att röjningsuppdraget har slutförts.
Fr v Mikael Häggqvist, Jimmy Eriksson, Erland Sjögren och Kim Sjölund.

PeO Moberg, operativ chef i IVK säger att det har varit en tuff period. Kultur och Fritid hyrde in oss för att genomföra röjningsuppdraget i Nätraån. Det blev en svettig historia, måste jag säga! Stora timmerbrötar hade gjort kanotleden oframkomlig (medföljande bilder talar sitt tydliga språk). Uppdraget var att ta bort timmerbrötarna men mycket återstår ännu för att göra den 3 mil långa kanotleden mera attraktiv för turismen. Förhoppningsvis får vi förtroendet att fortsätta med ett sådant projekt under hösten.

Röjning nätraån

Det komplicerade och omfattande röjningsarbetet av Nätraåns kanotled avslutades i början av juli.

IVK'are till fasta jobb

206

  • Återförsäljare åt


  • Vi hjälper även till med tidtabeller för buss och tåg

  • Senaste inläggen

  • Nyhetsarkiv