Beställning av smörgåsar, fikabröd och mat: Åsa Edman, IVK Café & Catering, 0660 – 810 10

Lars-Åke är nummer 143 som går till ett fast jobb!

Lars-Åke Åkerlund. Foto © Anders Byström på http://smartfix.se

Lars-Åke Åkerlund. Foto: © Smartfix

Lars-Åke Åkerlund är utbildad miljö- och byggnadsingenjör. Han har även arbetat som snickare. Lars-Åke har varit arbetssökande under 3,5 år. Han började hos IVK och på digitaliseringen i Själevad den 25 maj 2014 som projektkoordinator. Med stort engagemang och dessutom alltid utrustad med ett leende på läpparna har han utfört sina sysslor med bravur. Lars-Åkes goda humör har smittat av sig på omgivningen vilket är av extra stor betydelse för den målgrupp som IVK arbetar med.

Hur tycker du att jobbet hos IVK har varit?

Det har varit mycket intressant att ta del av flertalet hembygdsföreningars uppbyggnad och deras produktinformation. Att få vara med och hjälpa till där det uppstått problem har också varit roligt. Dessutom har jag fått möjlighet att strukturera upp delar av den scanningsverksamhet som bedrivs hos IVK. Det har bland annat inneburit produktion av arbetsmanualer mm. Huvudskälet till detta är att samtliga i verksamheten ska få en bättre överblick över hela produktionslinan. Jag måste också tillägga att arbetsmodellen att alla ska kunna jobba utifrån sin egen förmåga är något som tilltalar mig.

Jag har hunnit bli 55 år och är ett levande bevis på det aldrig är för sent att återigen ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden. Det som gäller är att bita ihop och bara jobba på. Förr eller senare betalar det sig att ligga i!

Vad kommer dina framtida arbetsuppgifter att innefatta?

Jag kommer att arbeta som fastighetsansvarig i ett fastighetsbolag. Det innebär att jag blir litet av ”spindel i nätet” när det gäller byggnationer, renoveringar och underhåll för ett flertal fastigheter. Det ska bli jättekul och det är något som jag verkligen ser fram emot!

Kommentarer är avstängda.